Во организација на Американската амбасада во Скопје, Македонија заедно со Њу Менс Бизнис Акцелераторот и Астрономското друштво, на 6-ти април ќе гостува Нагин Кокс – астронаут инженер од NASA, која има работено на роверот “Curiosity” на мисијата на Марс.

Гостинот е препознаен од цел свет и мисијата на којашто има работено е една од значајните во последно време, а исто така ова е за првпат говорник од овој ранг да гостува во регионот.

Сподели