Kнижевна вечер посветена на италијанскиот писател, Луиџи Пирандело. Краток осврт за делото и значењето на авторот ќе даде проф. д-р Анастасија Ѓурчинова, а акцентот на настанот ќе биде на расказите на Пирандело.
Публиката ќе може да погледне избор од интересни кратки филмови, снимени по некои од неговите раскази и да се вклучи во дискусија за истите.

 

Сподели