IN THE BASEMENT - 85’ - Austria 2014

Сценарио/Script: Ulrich Seidl, Veronika Franz
Режисер/Director: Ulrich Seidl
Снимател/Photography by: Martin Gschlacht
Монтажа/Editing: Christoph Brunner
Тон/Sound: Ekkehart Baumung
Продукција/Production: Ulrich Seidl Film Produktion
Копродукција/Coproduction: ORF (Film/Fernseh-Abkommen), coop99 filmproduktion, WDR

„Секој го има, а речиси никој не го покажува“ важи и за подрумите. Подрумите во Австрија се место каде што се поминува слободното време, каде што човек може да биде сам со себе, со својата пасија, хоби или опсесија. Но, во колективната свест, подрумите се и темни, страшни места. Тргнувајќи од малку познатиот факт дека Австријците поминуваат поголем дел од времето во подрум отколку во дневната соба, преку неколку приказни раскажани на истовремено смешен и тажен начин, режисерот ни го прикажува подрумот како огледало на човечката душа.

Сподели