inspirativnoto vo sorabotkata

ИНСПИРАТИВНОТО ВО СОРАБОТКАТА

Кон изложбата по повод промоција на „Obscure Sounds of  North F.Y.R.O.M.“, Галерија 2, 30.1.2020

Како дел од настанот по повод промоцијата на албумот „Obscure Sounds of North F.Y.R.O.M.“ oд колективот BoD, …

Повеќе ...
m.ubavkova

ВИЗУЕЛНОТО ГОВОРИ

Кон изложбата ,, Портрет и личност“ на Марина Убавкова, отворена во Галерија МКЦ на 18.01.2020г.

Младинскиот културен центар, како и изминатите, така и оваа година, осми пат по ред новата сезона …

Повеќе ...
gjorgji dinev

ГОВОРОТ НА ПОТСВЕСНОТО

Кон изложбата ,,2019“ на Ѓорѓи Динев, одржана во Галерија МКЦ на 18.12.2019г.

Ѓорѓи Динев, како млад графичар кој неодамна ја заврши академската наобразба во класата на проф. м-р Мирко Вујисиќ, во …

Повеќе ...
stefan mladenovski 1

„ЦРТАЧКИОТ НЕРВ НА ЕДЕН ГРАФИЧАР“

Кон изложбата „Дела на хартија“ на Стефан Младеновски, одржана во  Галерија МКЦ, на 12.12.2019г.

Изложбата со наслов „Дела на хартија“, која беше одржана на 12.12.2019 во Галеријата на МКЦ, претставуваше вистинско …

Повеќе ...