Превземено од Радио Слободна Европа

Независната уметничка сцена во Македонија, в петок, на 4 април, добива простор што ќе може да го моделира според своите потреби. Мобилната, монтажна галерија на Центарот за современи уметности ќе биде поставена во Паркот на франкофонијата во Скопје, но со неа и другите градови од земјава добиваат реален независен објект каде ќе можат да се претставуваат, презентираат и изложуваат најразновидни проекти од сите гранки на културата и уметноста.
Целиот текст проследете го на: www.makdenes.org