АЛЕКСАНДАР ПЕЈОВСКИ, ФИРОМ РЕКВИЕМ – 2013
Format: CD and mp3
омаж на пионерите на музичкиот минимализам од седумдесетите години на дваесеттиот век, концерт во живо, 20.04.2013, Денсинг Сала, Младински Културен Центар, Скопје
Издание на МКЦ & ПМГ Рекордингс

диригент: Сашо Татарчевски
Женски Младински Хор – МКЦ
камерен гудачки оркестар, харфа, пијано, органа и лента
тонски снимател и микс: Ален Хаџистефанов
лента во живо: Владимир Николов
текст: Мирко Попов, глас: Николина Кујача

користени аудио материјали: говор на Симеон Иванов – Канго, 08.09.2011, плоштад Македонија, Скопје; фрагменти од пречекот на Цар Борис III во Скопје, 1942
дизајн: Ѓорѓи Клинчаров

Албумот можете бесплатно да го превземете на следниот ЛИНК