Почитувани,
Ве покануваме на целовечерен настап на наградуваниот и вреднуваниот, гордоста на МКЦ – „ЖЕНСКИ МЛАДИНСКИ ХОР“.
Вечер насловена „JazzToVoice“, каде што ќе имате уникатна можност да го видите и слушнете „Женскиот младински хор“ во едно поинакво издание.
Со бенд во придружба, составен од: Кирил Туфекчиевски – контрабас, Гордан Спасовски – пијано, Виктор Филиповски – удиралки, низ вечерта ќе нѐ води г. Ален Хаџи-Стефанов, диригирано од Маестро Сашо Татарчевски.

На програмата:
Hoagy Carmichael: The nearness of you
Richard Rodgers: Isn`t it romantic
George Gershwin: Love is here to stay
Henry Mancini: Charade
Hoagy Carmichael: Skylark
Herman Hupfeld: As time goes by
Joseph Cosma: Autumn leaves
Harold Arlen: Stormy weather
Jerome Kern: All the things you are
Jay Livingston: Mona Lisa
Joao Gilberto: Bim-Bom

11 ноември, МКЦ, влез СЛОБОДЕН, почеток 23:00, во рамки на Cinedays Festival of European Film

Сподели