ЗДРАВО МЛАДИ полни 10 години!

Закажуваме средба на 27 август во паркот на нашиот и вашиот омилен Младински Културен Центар.
Поминавме 9 лета заедно слушајќи ги најактуелните имиња на прогресивната музичката сцена, а денес го најавуваме и првиот бенд за #ЗМ10: данските легенди на инди-рок сцената – Efterklang!

Efterklang е инди-рок група од Данска, формирана во декември 2000 година.
Бендот го сочинуваат 3 пријатели од детството: Mads Brauer, Casper Clausen и Rasmus Stolberg.
Враќањето на групата седум години по последното студиско издание ни доаѓа со петтиот албум насловен Altid Sammen, кој се смета за најдобриот досега. Период на транзиција со големи авантури и креативно истражување, смел и амбициозен, но сепак ангажиран на примарно и емотивно ниво, албумот е навлезен во експериментирањето што е заштитен знак на Efterklang уште од нивниот деби-албум.
Крајниот резултат од сите овие патувања, сите овие експерименти, е најдобрата музика во кариерата на Efterklang. Тоа не е албум за „повторно обединување“, без оглед на тоа што можеби го предложи Последниот концерт.
„Vi er uendelig“ од новиот албум, пристигнува со ново видео во режија на Andreas Koefoed:

Александар Саздовски за концертот на Efterklang во МКЦ пред 6 години. Природен спој на простор и време – http://kulpop.mk/2013/11/efterklang-vo-mkc-priroden-spoj-na-prostor-i-vreme/

Early bird билети достапни на билетарница во МКЦ и online преку bileti.mkc.mk

#ЗдравоМлади
www.mkc.mk
www.instagram.com/mkc_skopje
www.twitter.com/MKC_skopje

Сподели