Музичките фестивали се многу повеќе од само музика, но што точно е тоа? Kултурeн туризам, ефтина забава и профит, пералници на пари, двигатели на економијата, мултикултурализмот, соживот, едукација за млади или искуство? Дали е потребно успешен фестивал да има поддршка од владата, национален подобар стандард, одлична географска локација, придонесуваат ли кон промоција на културата на една држава надвор од нејзините граници? Каков е третманот и поддршката на Европската унија/комисија низ фондови и прокти – Take a stand!

Модератор:
Михаил Кашчак
Pohoda Festival, SK

Говорници:
Слободан Милунович
MetalDays, Punk Rock Holiday, Winter Days of Metal, MotörCity, Overjam Reggae Festival, SI
Јулија Вираж
Sziget Festival, Balaton Sound, HU
Бартек Столарек
Woodstock Festival, PL
Ведран Менига
Dimension, Outlook, HR

Сподели