По безобразно долг период, SUB BASS JAZZ повторно ќе имаат настап во Скопје! Овој пат можеби во најидеалното место за ваков настан – бифето Фросина во Младински Културен Центар. Доколку досега не сте ги слушнале, станува збор за фузија од диџеј сет и дувачки инструменти, а музиката е базирана на искршен ритам, варирајќи од breakbeat до drum & bass.

SUB BASS JAZZ се:
Vladan Drobicki - тромбон (Sethstat Jazz
Vasko Bojadziski - саксофон (Sethstat Jazz)
Трајче Петрушевски - грамофон (Game Over)

За загревањето ќе биде задолжен Dragan Stankovic Drash (Bad Propaganda), кој ќе ја почне вечерта со длабок и ликвиден drum & bass. Почетокот е закажан во 22:00, а крајот во 03:00, додека влезницата е симболични 100 денари.

Се гледаме во сабота, на 31-ви!

П.С. По полноќ е 1 април, па доколку добиете желба да се маскирате вечерта, направете го тоa! :-)

Сподели