Плочата е повторно во мода!

Избришете ја прашината од старите плочи во подрум и дојдете на првата винил конвенција во Македонија!

Работилници, перформанси, изложување и размена на плочи со голем број на колекционери од регионот.

На првата винил конвенција во Македонија учество ќе земат:

Leila records (Белград, Србија)
Yugovinyl (Белград, Србија)
Soul Searchin (Пловдив, Бугарија)
Hole on 45 (Солун, Грција)
Ammonite Records (Белград, Србија)
Boban Petković (Крушевац, Србија)
Antique Records Boban (Скопје, Македонија)
Ap(o)teka Record Shop (Скопје, Македонија)
Jugoton, (Скопје, Македонија)
Pola Jugoton (Скопје, Македонија)
Vintage Shop (Ниш, Србија)

Многу музика пропратено со дружба и незаборавно искуство, а со свои сетови ќе имаат и нашите:

Andrej Micajkov, Ariton, Bojan Čakra, Boogieman, Darko Stepić , Dimitri od Çair, Drazi Drags, Flooder, Aleksandar Gavrovski, George Cvetkovski, Hypertech, Igor Spiroski, Maci Stojanović, Mirko Popov, Uzun Baba, Vasko Atanasovski, Wish.co и Zoki Bejbe

Како и Little Lu (Белград, Србија), Noki Nole (Загреб, Хрватска), Ceka (Ниш, Србија), Funkie Junkie (Ниш, Србија), Mono (Подгорица, Црна Гора), Pavlos Wax (Солун, Грција) и DJ Skill (Пловдив, Бугарија).

По првата винил конвенција, Ве очекуваме на after party забава со:

Mark Hype (Берлин, Германија)
Boca 45 (Бристол, UK)

А свој DJ сет ќе имаат и:

Bdat Dzutim (Белград, Србија)
Chvare (Скопје, Македонија)
Dr. Smedji Sećer (Ријека, Хрватска)
Goce (Скопје, Македонија)
Iron (Белград, Србија)
Kool S (Загреб, Хрватска)

Во организација на Funky Fresh и МКЦ, 16-ти декември, 12:00 часот. Влез слободен.

Сподели