Промоција на книгата раскази „Скиселени тикви“ од Саша Станишиќ

ПРОМОТОРИ: 
Проф. д-р Александар Прокопиев
Васко Атанасоски (Бернајс пропаганда)

„…во мини-расказите на Станишиќ животот живее книжевно! Неговата авторска перцепција е одбирна и ефикасна. Без претерувања, без големи зборови, без драматични теми и личности, а животна, смешна и потсмешлива, задоволство за читање“.
Александар Прокопиев

„Збирката куси-куси раскази „Скиселени тикви“ на Саша Станишиќ претставува исклучително компактно, зрело и умешно книжевно достигнување во македонската литература. Достигнување кое, за среќа, ќе успее на книжевната мапа на Скопје да постави и една неговата населба, едно негово предградие кое досега не побудило посебен интерес кај ниеден македонски писател. Но, тоа е само еден помеѓу другите аргументи за вредноста на оваа книга“.
Владимир Јанковски

Сподели