Среда, 29 март, Дебатниот филмски клуб ЛАЛЕ ве поканува на проекција на дебитантскиот филм на јапонската режисерка Мика Нинагава, со наслов САКУРАН од 2006 год. Азијски филм на годината.
Речиси е сигурно дека досега не е снимен поколоритен филм од овој. Јапонската традиција за статусот и животот на гејшите во милион бои!

МКЦ, Џебно кино во 20 часот. Влезот е слободен.

Сподели