Во октомври 2016, на Плочник во Скопје започна движењето наречено Rap Skillz Makedonija. Од таму battle rap движењето продолжи во Велес, Битола, Куманово, повторно Скопје и последниот настан беше во Струмица.

По шест одржани настани, дојде моментот кога треба да се избере шампион од двајцата најдобри бетлери од целата сезона. Затоа, на 24 декември (недела) ве покануваме во МКЦ (Младински културен центар), да го проследите финалето од првата сезона и да го крунисаме победникот со ланец.

Покрај финалето на MAYDAY2 ќе се одржат уште 4 други битки. Во продолжение следуваат најавите за битките на YouTube каналот на Rap Skillz Makedonija.

Картите се пуштени во претпродажба по цена од 150 денари и истите можете да ги набавите на касата во МКЦ или на врата на настанот.

————————–————————–————————–—————-

Организатори: Јордан Иванов (Спит), Владислав Гавриловски (Влади Ортографија) и Кискинов
Водител: Небојша Милосављевиќ (Небо)
Дизајн: Мартин Ковачки (Marvelle)
Диџеи: Марко Ортографија и DJ Popeye

————————–————————–————————–—————-

Судии / Judges:
Kiskinov (Divizija)
- Vladi Ortographia
Marvelle

————————–————————–————————–—————-

Rap Skillz Makedonija:
- Facebook: https://www.facebook.com/rapskillzmakedonija/
- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8veUU8JrSAhvf2H5XwdrDQ
- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzMK
- Instagram: https://www.instagram.com/rapskillzmakedonija

Rap Skillz Channel:
- Facebook: https://www.facebook.com/RapSkillzChannel
- Youtube: https://www.youtube.com/user/RapSkillzChannel
- Instagram: https://instagram.com/rap_skillz_channel
- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzKanal
- Blog: https://www.rapskillz.wordpress.com/

————————–————————–————————–—————-

Поддржано од:
XMKD.com
dns.mk
Urban FM 90.8 Skopje
Team T19

Сподели