Ве каниме на македонската премиера на A PLASTIC OCEAN, наградуваниот документарен филм, кој ги истакнува последиците на брзиот начин на живот.

Резервација на билети: SkopjeRSVP@state.gov

Секоја година 8 милиони тони пластика завршуваат во океаните, и филмот ја прикажува шокантната вистина за тоа што навистина демне под површината на водата. Ќе ги видите катастрофалните ефекти врз нашиот морски живот и крајните последици врз човечкото здравје.

По филмот ве каниме на коктел и изложба, каде што ќе може да научите повеќе за тоа како може да станете дел од промената.

Сподели