Домаќинско одбележување на роденденот на МКЦ: проследете ја големата битка на сушарите – поети vs. прозаисти. Добро извриената литература, директно од своите машини, учесниците ја претставуваат и закачуваат да се суши пред почитуваната публика.

Во поетскиот тим настапуваат:

Васко Марковски
Валентина Бактијаревиќ
Зоки Спијач
Снежана Стојчевска
Ненад Јолдески

Со проза ќе им се спротивстават:

Ѓоко Здравески
Сања Михајловиќ Костадиновска
Владимир Лукаш
Олгица Станковска
Ивана Харикли 

Водител: Иван Шопов

Штипките се подготвени.
Ве очекуваме!

Сподели