Проекции и дискусија

Гледај.мк и Младински Културен Центар ве покануваат на проекција на филмовите „Одлука“ и „Почетокот“ во режија на Agim Abdula и продукција на Galaktika Pictures. По проекциите, заедно со режисерот Агим Абдула и продуцентот Bunjamin Kurtishi ќе дискутираме за филмовите. :)

Синопсис на „Одлука“: Еден млад човек е приморан да донесе одлука: да го направи претходно договореното криминално дело или да спаси нечиј живот?

Синопсис на „Почетокот“: Светот со полн со лаги и измами. Луѓето не се сигурни дали тоа што го гледаат е реално или замислено, а реалноста е сосема поинаква. Дали смртта е крајот или почетокот?

ВАЖНО: Поради ограничениот број места во Џебното кино, неопходно е да го најавите своето учество преку пополнување на следниот прашалник: https://forms.gle/LWaiPcmKE1S3U1wT9

Сподели