На втората ноќ од клупската програма на Desonanz 2017, ќе настапи маскираниот берлински техно/IDM продуцент Headless Horseman. Headless Horseman е мистична фигура на електронската сцена и највозбудливиот хардверски техно перформанс во моментов на планетата. Неговите концерти/настапи во живо се врвен доказ за техничката спремност, но и сценографската ексцентричност која Headless Horseman ја поседува во изобилие и ја покажува на камера за Boiler Room Berlin, како и низ настапите во Berghain, Corsica Studios, Razzmatazz, Tresor, Circus Tokyo.

Овој перформанс е негово деби во Скопје и дел од светската турнеја на неговиот албум и видео проект „Sanctuary“.

За загревање на публиката пред настапот на Headless Horseman ќе се погрижат Maggie

(Code XX), Bodan Jamakoski (Audiobahn), Andreas Hz (Broccoli) и Martchin (BTKRSH).

Сподели