Петок 20.4.2018 @ МКЦ (бифе Фросина)
Funky Fresh #61 со:

Jim Sharp (UK) -
https://soundcloud.com/jimsharp

локална поддршка: DJ Гоце & DJ Chvare

Jim Sharp bio:

Растејќи и развивајќи се на здрава диета од East coast hip hop во раните `90-ти во Торонто, Jim Sharp започнува да пушта плочи учејќи од локалните кралеви на грамофоните. Годините поминати во вежбање придонесоа да настапува во барови, клубови и големи рејвови низ Канада. Во 2003 Jim се сели во Лондон, и го почнува своето музичко патување од нула. Откако добива резиденции низ Лондон и радио шоу на Itch FM, неговата репутација се зголемува. Со еволуирањето и созревањето на неговите музички афинитети и вкусови, Jim се врати на есенцијата на hip hop – funk – soul. Ги издава значајните микстејпи Straighten It Out Vol.1 & Vol. 2 и дузина едити и ремикси, со што ја заслужува титулата на еден од најголемите издавачи на hip hop и funk едити, Jim ја врати својата музика на винил, со скромни очекувања, но со големи резултати. Низ својата кариера настапува со диџеи како Skratch Bastid, Mr Thing, Jazzie B, Kon, Rich Medina, и со изведувачи како Pharoah Monche, Black Sheep, Jeru the Damaja, George Clinton, Mobb Deep и други. Ги здружува силите со Marc Hype и Dusty Donuts crew од Германија, за да издаде дузина 45-ки во изминативе 5 години, распалувајќи ја неговата страст за диџеинг и размрдување на публиката со сетови полни скречови и насмевка на неговото лице. Ова ќе биде прво претставување на Jim Sharp пред македонската публика.

* Follow us:
https://www.funkyfresh.es/
https://www.mixcloud.com/Funky_Fresh/
https://soundcloud.com/funky-fresh-211335302
https://www.instagram.com/funkyfresh_sk/

Сподели