Драги пријатели, како што веќе знаете, нашиот втор албум е готов и редно е да го споделиме, на начин на којшто најдобро знаеме. Се враќаме повторно на местото каде што заедно ја следевме месечината, овој пат со нови приказни инспирирани од вашиот омилен (или не) moongazer – Filch.

Без многу должење, ќе ни биде чест доколку присуствувате на концертната промоција на нашиот втор студиски албум – Underdog.

Underdog е мултимедијален проект со илустрации и видео анимации за 10 нови инструментални композиции, изработени од Вања Шереметкоски и Михаил Наумов, и аудио снимано/миксано/мастерирано од Ѓорги Вацев. Целиот овој аудио/видео концепт, Filch ќе се обиде највивидно да ви го раскаже во живо, на 31 март (недела) во Кино Фросина во МКЦ.

Две нови траки од вториот албум се веќе онлајн:
Burgundy Stained Lapel – https://youtu.be/SdvzjIx3NuY
Tip Toe – https://youtu.be/zIi3NT9T-dE

Специјални гости: Pence Kralev & Riste Trajkovski
Афтергрув: Nenad Stefanoski

Датум: 31.3.2019 (недела)
Место: МКЦ Кино Фросина
Време: 20:00
Влез: БЕСПЛАТЕН

На промоцијата ќе може да си ги набавите двата албуми и новите маички по промо цена!

• CD = 200 ден.
• Двата албуми + маичка = 600 ден.
• Двата албуми = 300 ден.

========================

Filch:
Zlatko Andrijevski – гитара
Darko Stojoski – гитара
Теодор Бошков – бас гитара
Branko Saplamaev – клавијатури
Gisho Dinev – тапани

Сподели