Един Осмиќ попознат по неговото сценско име Edo Maajka е босански рапер, продуцент и текстописец. Неговата популарност ја донесe неговата група – Дисциплинска комисија.
http://www.edomaajka.com/
Уметници што имаат влијание врз него: Rambo Amadeus, TBF, Safet Isović, Miladin Šobić, Azra, Zabranjeno Pušenje, Disciplina Kičme, Atomsko Sklonište, Majke, Rupa u Zidu…
Неговата техника на рап се опишува како совршен flow, исто така и неговите разновидни теми, поврзувајќи се со публиката, носејќи концепт преку серија албуми и добивајќи најмногу пофалби за неговата способност да пишува брилијантни текстови.

Билети: 300 денари (претпродажба)
*На билетарница МКЦ или online преку bileti.mkc.mk

Сподели