По мотивите на „Црнила“ на Коле Чашуле

Црнила ремикс“ е едно поразлично видување на класичното драмско дело на Коле Чашуле ставено во контекст на урбан хип-хоп албум.
Музичко-драмски перформанс со несекојдневен пристап, со специфична актерска изведба, кој низ оригиналните препев и музика на „Зад Аголот“ нѐ носи во еден нов сублимат помеѓу драмата и хип-хоп субкултурата.

Идеја и режија: Јордан Симонов
Музика и препев: Дарко Димитриески и Павле Димковски („Зад Аголот“)

Улоги:
Луков - Стефан Вујисиќ
Фезлиев - Александар Михајловски Хонда
Иван - Владимир Петровиќ
Методи - Горан Ников
Младичот - Ненад Анѓелковиќ
Неда - Сања Арсовска
Христов - Павле Димковски

Асистент на режија: Виктор Рубен
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Видео: Милан Блажевски, Борис Таковски
Дизајнер на тон: Симон Кипровски
Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски
Графички дизајн: Бисера Михајловска
Фото: Кире Галевски

Сподели