Во склоп на Funky Fresh роденденскиот месец, Funky Fresh ви претставува:

Сабота 24.3.2018 @ МКЦ (бифе Фросина)

Blend Mishkin • Roots Evolution (Athens, GR) -
https://soundcloud.com/cast-a-blast

домашна поддршка:

- DJ Goce SAF
DJ Chvare
Natty Fiyah SS
- Geto Rudi

Старт 23:00, карти во претпродажба во строго ограничен број на билетарницата на МКЦ, www.kupikartizase.com и www,mktickets.mk по цена од 200 ден. a на влез 300 ден.

Blend Mishkin био:

DJ и продуцент, кој доаѓа од Атина, својата професионална музичка кариера ја започнува средината на 90-те години, а поголем дел од неа поминува пред компјутер или пред пар грамофони. Низ својата долга кариера издава за дискографски куќи како Pork Recordings, Tru Thoughts, Nice up! Records, Shadow Records, Irish Moss, Totally Dubwise и други, додека соработувал и продуцирал за артисти како Screetchie Dan, Jamalski и Carlton Livingstone и многу други. Во повеќе наврати се јавува и како ремиксер со артисти како the Dub Pistols, Wax Tailor, Mr. Williamz, DJ Spooky.

Неговиот најнов албум „Survival of the fittest” вклучува цел бенд во живо со интернационален состав, кој, меѓу другите, ги вклучува и Gappy Ranks, Exco Levi и Skarra Mucci, кој е издаден за лондонската етикета Nice up! Records.

Целосна дискографија: https://www.discogs.com/artist/2208462-Blend-Mishkin

Сподели