Љубовна филмска ревија во Џебно кино на која ќе можете да се потсетите на некои ремек-дела на кинематографијата со емотикон срце:

Call Me by Your Name (2017) | 132′
режија: Luca Guadagnino

Во 1980-тите, Италија, романтичен изблик меѓу еден 17-годишен студент и постар човек ангажиран како асистент за истражувањата на неговиот татко.

call me by your name_1 call me by your name_2 call me by your name_3

 

 

 

 

Song to Song (2017) | 129′
режија: Terrence Malick

Два напоредни љубовни триаголници. Опседнатост и предавство поставени наспроти музичката сцена во Остин, Тексас.

Song To Song_1 Song To Song_2 Song To Song_3

 

 

 

 

Lost in Translation (2003) | 102′
режија: Sofia Coppola

Една филмска ѕвезда и една запоставена млада жена остваруваат кратка врска откако патиштата ќе им се сретнат во Токио.

lost in translation_1 lost in translation_2 lost in translation_3

 

 

 

 

 

Casablanca (1942) | 102′
режија: Michael Curtiz

Една од најпознатите филмски љубовни приказни за циничниот сопственик на ноќен клуб во Казабланка, кој ја штити старата љубов и нејзиниот сопруг од нацистите.
Хемфри Богард и Ингрид Бергман…

casablanca_1 casablanca_2 casablanca_3

Сподели