Во организација на КинеНова Филмски Фестивал, прва ревија на современ грчки филм во Македонија.

28.3.2017 (вторник)
20:00 – Свечено отворање; Претставување на програмата и гостите.
20:10 – Проекција краткиот игран филм „Смоква“ на режисерот Николас Коловос, награден за најдобар краток игран филм на Меѓународниот филмски фестивал Киненова Скопје 2016
20:30 -Непријателот меѓу нас“, игран филм
Сценарио: Јанис Цирос; Режија: Јоргос Цемберопулос
Траење: 107 минути
22:30 - Свечен коктел

29.3.2017 (среда)
18:30„Суровина“ – документарен филм во режија на Христос Каракепелис
Сценарио: Христос Каракепелис, Наташа Сегу
Траење: 78 минути
20:30„Среда 04:45“ – игран филм по сценарио и во режија на Алексис Алексиу
Траење: 116 минути

30.3.2017 (четврток)
18:30 – „Засекогаш“ игран филм по сценарио и во режија на Маргарита Манда
Траење: 87минути
20:30 – Ден за бегство“, игран филм по сценарио и во режија на Димитрис Бавелас
Траење: 82 минути
22:00 – Дискускија со режисерот и сценаристот на “Ден за бегство“

Сподели