SEINE (Хрватска) е кантавторски проект на Иван Шчапец, поранешен член на панк-поп колективот Vlasta Popic. По неколку изданија (од EP до албум во живо) и многу настапи низ Балканот и Европа тие стануваат еден од најактивните и највлијателните бендови на нашиве простори.
Во септември 2017 го објавуваат својот нов албум „Sno Sna“ под капата на „Moonlee Records“ и „Vox Project“, снимен во периодот од 2015-2016.
Во МКЦ ни пристигнуваат во следниот состав:
Иван Шчапец – гитарa
Димитриј Петровиќ – тапани
-https://seine.bandcamp.com/album/sno-sna
-https://www.facebook.com/SeineVz/
-https://www.youtube.com/watch?v=xpcIiAXUbc4

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

EMA as in Ема Голдман.
‎Емо, пост-хардкор и независност од Битола-Велес-Ченто. Во моментот работат на своето прво издание, кое се очекува да биде издадено во текот на оваа година. Интересната и мрачната интерпретација на нивната емоција преку нивната музика е дефинитивно причина овој „свеж“ бенд да го добие вашето внимание.
Ема се:
Едно Дете – вокал
Христијан Петровски – тапани
Михаил Димитров – бас
Бојан Станиќ – гитара
-https://www.facebook.com/ema.bt.ve.ch/

Плато МКЦ
влез слободен

Сподели