ЗЕМЈОТРЕС:6
Фестивал на независна музика
сабота, 3 февруари 2018, почеток: 19:00, крај: 05:00
Цена на влезница: 150 ден. | Од 2.2. – 200 ден.
Локација: Младински Културен Центар

ВАЖНО: Продажбата на влезници во ограничен број започнува на 16 јануари на билетарницата на МКЦ.

=======
ИНФО:
Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи, инициран во 2012 година од Направи Заедно (сегашен Балкан Велики), Sixtynine Records и PMG Recordings.Земјотрес секоја година ви го презентира најсвежото од македонската алтернативна музичка сцена.

И оваа година како и минатите, освен музичката програма која ќе се одвива на три стејџови, во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

LINE-UP 2018:
• Александар Велики
• Astrolungs
• Baklava
• Душко Јаневски
• E.B.A.M.
• Gargoyles – band
• Јаничари – Janissaries
• KHARA
• Luboyna Љубојна
• Љупа Ангелов
• Mammoth & Yashem
• Мирко Попов
• Morfej
• Nema Labavo
• Палиндром / Palindrom
• Pogan Pagan
• Сашо Митревски
• Schwartzen
• Sethstat Jazz & Mirko Popov
• Short Fuse Hero
• String Forces
• TrendKill
• YÖU

============

РАСПОРЕД НА НАСТАПИ:
[ќе биде дополнително објавено]

============

УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ:
pmgrecordings.com
sixtyninerecords.org
kranrecords.bandcamp.com
FB.com/diehardbooking
akonikojnesviri.bandcamp.com
sharla.bandcamp.com
denyrecords.bandcamp.com
mixcloud.com/BTKRSH
greenhillrecords.bandcamp.com
fb.com/dropseriesskopje
post-global.com
balkanveliki.bandcamp.com
kritika.mk

ПРИЈАТЕЛИ НА ЗЕМЈОТРЕС ♥
Kanal 103
Reborn
Bla Bla Televizija
kritika.mk

Design:
The Fitz

ЗЕМЈОТРЕС:6
Фестивал на независна музика
Поддржете ја вашата локална сцена.
• fb.com/zemjotresfest
• twitter.com/zemjotresfest
• #zemjotresfest
• @Земјотрес

Сподели