Компилацијата mACIDonia 2015 содржи музика од некои од најквалитетните македонски електронски композитори/продуценти. Таа е евокација на првите изданија на PMG Recordings – компилациите Macidonia 999 и 2000, кои на своевиден начин претставуваа пионерско собирање на македонската електронска сцена на едно место. Фантастично искуство, по кое сите почуствувавме сериозен напредок. Се чини тој напредок нè доведе до едно квалитативно ново и мошне интересно ниво, кое ТОКМУ ОВАА КОМПИЛАЦИЈА го испитува.

Сподели