La Confraternita del Purgatorio доаѓаат од Бари, Италија. Свират нешто што би влегло во math noise rock, брзо и моќно. Ги опуштаат мускулите и размрдуваат задниците.
Имаат супер спотови!

ЛИНКОВИ:
http://laconfraternitadelpurgatorio.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=IJuCxhY0mLM

https://www.youtube.com/watch?v=Mc2GY3-2aXw
https://www.youtube.com/watch?v=MN7uxl__o_w

Вечерта ќе ја збогати Amplidyne Effect (Амплидајн Ефект).
Проект на Мартин Георгиевски од Скопје, соло експериментален проект претставен на сцената од 2009 година во Македонија. Неговиот звук варира од дроун, амбиент звуците до ноиз, субтилен шугејз и електроникa во стилот на Ben Frost, Brian Eno, A Winged Victory for The Sullen, Sunn O))) и многу артисти од амбиент, IDM сцената. Amplidyne Effect настапува со гитара, клавијатури, пиезо микрофони закачени за различни нешта уснимани во живо. Секој настап звучи различно и 80% е импровизиран во живо.
Amplidyne Effect има колаборации со артисти од Македонија, Аргентина, Америка, Англија, а настапува и во проектот Post Global Trio. До сега има настапувано на бројни интернет стримови, во Македонија, Косово, Србија и Холандија.

ЛИНКОВИ:
http://soundcloud.com/amplidyne-effect
http://www.mixcloud.com/amplidyneeffect/
http://amplidyneeffect.bandcamp.com/
https://twitter.com/AmplidyneEffect
https://www.facebook.com/AmplidyneEffect

Сподели