Id m theft able (Scott Spear) создава во сферата на експерименталниот звук, движејќи се непредвиливо и со леснотија помеѓу авант-импровизација, noise, sound poetry, перформанс итн итн, користејќи притоа вокал, електроника, пронајдени предмети и се’ што ќе му се најде при рака. Зад себе има стотици перформанси на 4 континенти, од највалкани сквотови до фенси фестивали. Време е за планетариум.
Билетите се во строго ограничен број и достапни на билетарницата на МКЦ:
150 денари во претпродажба, 200 на ден на настанот.

Сподели