Програма за јануари:

 

20 јануари,  во 20 часот, проекција и дебата по филмот НИТУ ЕДЕН ПОМАЛКУ (Not One Less). Филмот е на кореанскиот режисер Yimou Zhang. Во 1999 година го доби Златниот лав во Венеција, а победи и на фестивалите во Шангај и Сао Паоло.

 

27 јануари,  во 20 часот, проекција и дебата на филмот ОДВРАТНОСТ (Repulsion) на Роман Полански од 1965 год. со Кетрин Денев во главната улога. Филмот е добитник на Сребрена мечка и наградата фипресци на Берлинскиот фестивал.

Сподели