300: Rise of an Empire (3D)
премиера: 06.03 (четврток)

Режија: Noam Murro

Улоги: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey
Траење на филмот: ’102
Жанр: акција / воен / драма

По победата над 300-ните на Леонидас, Персиската армија на чело со Ксерксес напредува кон главните Грчки градови-држави. Прва на удар е демократската Атина, чија воена сила е базирана на моќната флота предводена од адмирал Темистоклес. Навјасани од ударот на персијците, Атињаните се принудени да влезат во неприродна и неволна коалиција со најголемите регионални опоненти, Спартанците, кои пак имаат супериорни пешадиски трупи. Сепак Ксерксес и неговата персиска армија остануваат надмоќни во поглед на бројноста на армијата…

Сподели