RENOIR
Недела на францускиот филм

режија:  Gilles Bourdos
улоги: Michel Bouquet , Vincent Rottiers , Christa Theret
времетраење : 111 мин.

При крајот на животот, Огист Реноар минува низ тежок период поради загубата на сопругата, болките поради староста и лошите вести од фронтот: неговиот син Жан е ранет…
Но, една млада девојка Андре се појавува како чудо во неговиот живот, ќе му вдахне енергија, за која тој изгубил надеж дека некогаш повторно ќе ја пронајде. Андре, полна со живот и занесно убава, ќе биде последниот модел на сликарот, неговиот извор на младешка енергија…

Сподели