Дебатниот филмски клуб ЛАЛЕ ви прикажува: ШЕКСПИР НА ФИЛМ.
Кралот Лир, филм на Григори Козинцев од 1971 год.
Според многумина најдобрата филмска адаптација на ова шекспирово дело.
Гостин на вечерашнава дебата е професорката РАЈНА КОШКА.
МКЦ, Џебно кино, 20 ч.
Влез бесплатен!

Сподели