Драги пријатели, малата мечка ве кани музичко доживување:

Sublinear – Концерт во Планетариум

Четврток, 10 декември, 21 часот. Планетариум, МКЦ.

Билетите се во строго ограничен број и достапни на билетарницата на МКЦ: 150 во претпродажба / 200 на ден на настанот.

Sublinear е соло проект на музичкиот продуцент Младен Павлески, чиј амбиентален музички стил се фокусира на пространи атмосфери, електрични беспилотни гитарски призвуци и наноси на урбани звуци. Неговата музичка игра е смирувачка палета на извајаниот микро-простор и мрачни амбиенти облеани со електронски пејсажи.

Неговото деби издание Otpic EP се појави неодамна во издание на Критика и е достапно за слободно преземање:

http://kritika.mk/album/optic-ep-kritika-009/

Сподели