Paratissima СКОПЈЕ ве повикува на концерт:

Со многу возбуда и гордост го најавуваме концертот на познатиот и ултра кул Hugo Race за отворањето на Paratissima Skopje во петок 12 јуни, 2015 година во Младински Културен Центар.

Хуго Рејс (Hugo Race) е изведувач, музичар, писател и продуцент со потекло од Мелбурн, Австралија. Toj e еден од основачите на светски познатите The Bad Seeds на Nick Cave но, и основач на култниот арт-панк бенд The Wreckery.

Новиот албум на Хуго Рејс – The Spirit е издаден на 29 мај, 2015 од страна на Glitterhouse Records Germany.

Конертот на Хуго Рејс ќе го отвори младата Carlot-ta, италијанска музичарка, пејачка-текстописец и мулти-инструменталистка!

Зачувајте го датумот и дојдете да ѝ се препуштите на добрата музика!

Наскоро следуваат информации за билети!
www.paratissimaskopje.mk

We’re hyper excited and proud to announce the concert of the ultra cool international star Hugo Race for the opening of Paratissima Skopje on Friday, June 12th!

Hugo Race is a prolific and visionary performer, musician, writer and producer. A founding member of Nick Cave’s Bad Seeds, Hugo has also founded the seminal Australian art-punk cult band The Wreckery.

Hugo Race’s current album The Spirit was released on May 29th 2015 by Glitterhouse Records Germany.

The opening concert will be performed by Carlot-ta, an Italian musician, singer- songwriter and multi-instrumentalist!

Book the date and let’s get on with the good vibes!

More info about tickets coming soon!
www.paratissimaskopje.mk

Сподели